Sekkeguide

Når du kjøper sekk, prøv forskjellige sekker på ryggen med den tyngden du skal bære. Sekkeryggen skal være behagelig. Bærebeltet og skulderreimene skal kjennes komfortable og overføre tyngden effektivt.

29. mai 2020
Tekst: Sportsnett

Sekker er laget for å passe ulike rygglengder. Som oftest fins sekkene i minst to lengder, damesekk og herresekk, men rygglengde er avgjørende, ikke kjønnet.

Under 24 liter

Her finner du et bredt spekter med sekker. Du finner blant annet løpesekker som Duro fra Osprey og Distance fra Black Diamond, og urbane sekker til jobb og trening, eller kanskje den nye veska du ikke klarer å være foruten.

Du finner også barnesekker og bæremeiser, superlette klatresekker og ikke minst hoftebelter.

25–34 liter

Her finner du alt fra skole og jobbsekker til superlette sekker for alpine aktiviteter. Black Hole Pack på 32 liter fra Patagonia, som er en super urban sekk til skole og jobb.

Dynema-sekken fra Exped White out er blant de aller tøffeste når det kommer til alpine utfordringer. Er du på jakt etter skisekker, bagger og kofferter til reise, eller tursekker til skog og mark, så vil du også finne de her.

35–49 liter

Her finner du de store dagstursekkene som passer når du skal ha med hele familien på tur.

Sekker som Talon , Kyte eller Kestrel fra Osprey er noen av de beste sekkene til hytte til hytte turer. Her er også skisekker til flerdagsturer som Haute route 40 som er kalt opp etter den episke alpeturen med samme navn. Men det er også mange andre sekker som passer til lignende turer, som for eksempel Trion Spine fra Mammut, Tupilak 37 og 45 fra Mountain Equipment.

Du vil også finne kofferter og bagger som utnytter det fulle volumet som også er en «carry on»-bagasje på din neste flytur.

50–64 liter

Her finner du de mellomstore tursekkene. Med det mener vi sekker som gjerne er med på et par dagers utflukt med telt, sovepose og en god dose eventyrlyst.

Vi vil trekke fre Cerro Torre fra Lowe Alpine. Dette er en sekk med et veldig godt bæresystem, for når man begynner å komme opp i disse størrelsene teller bæresystemet mer og mer. Den har mange praktiske løsninger, som stor inngang i front, kengurulomme til enkel lagring av ting du vil ha tilgjengelig og et topplokk man kan gjøre om til en liten sekk.

Du finner også lettere sekker for de samme antall dagene, som Lumina og Levety fra Osprey. Men her handler det om å spare vekt. (PS. kun 830g i 60 liter) Disse passer til dager hvor høydemeter skal sankes. Andre kategorier er reisesekker og trillekofferter.

65–110 liter

Her finner du de store sekkene. Enten du skal flere dager på tur til fjells eller søke eventyrene rundt omkring i verden.

Det er da store røffe og tøffe bagger fra Halite eller Osprey, eller de nye og spennende backpackersekkene Farpoint og Fairview Trek. Dette er sekker som er spesialbygget for praktisk pakking og lange reiser der man utforsker verden enten til fots eller på et tog igjennom Sibir, eller den flotte kysten av Vietnam.

Og til sist men absolutt ikke minst, Storsekkene Xenith og Xena fra Osprey, eller Cerro Torre 80:100 fra Lowe Alpine. Dette er sekker med de mest stabile bæresystemene – da mener vi sekker som tåler fra 20 kg med oppakning.

Din handlekurv

Ingen varer

Hos sportsnett.no får du gratis frakt
ved kjøp over 1000,-
(gjelder ikke ski, pulk, staver, sykkel eller buldremadrass)

Send oss en mail hvis du ikke
finner det du leter etter!