Klatreskoguide

Klatresko er en av de viktigste komponentene hos enhver klatrer. Valg av sko er et omfattende kapittel og de fleste klatrere har sterke meninger om størrelse og fasong. Skoen skal være komfortabel, det er det viktigste.

13. okt. 2019
Tekst: Sportsnett

Jo mer man har klatret, desto trangere vil man normalt at skoen skal sitte for å få optimal prestasjon. Skoen tøyer seg litt ut, og det kan være litt vondt når skoen er helt ny. Vil man gå lengre turer på flere taulengder, bør man velge en større og mer komfortabel sko, kanskje med høyere skaft og hardere såle.

Innsteg

For de som ønsker en mer komfortabel klatresko. Godt egnet for nybegynneren som ikke har bruk for den mest avanserte skoen, eller til den erfarne som ønsker en enklere sko til inneklatring. Stort sett mykere modeller med flat lest der fokus på komfort kommer først. Likevel laget for å kunne utvikle seg som klatrer i, samtidig som slitestyrke er i fokus.

Aggressiv

Støtesko for bratt og utfordrende terreng. Disse vil ha en asymmetrisk lest der du får mye press på stortåa, samtidig som at lesten er nedoverbøyd for at du skal kunne trekke på små fottak i overheng.

Med disse modellene må du regne med mindre komfort i bytte mot presisjon og ytelse. Ofte vil skoa være noe mykere for å få god følsomhet med det du står på, enten det er bratt klatring ute eller buldring inne.

Allround

Sko som fungerer til det meste. Her får du en god balanse mellom komfort og ytelse. Kommer i ulike grader av stivhet, men generelt sett med noe mer asymmetrisk lest som gir mer press på storetåa. Dette er sko som fungerer godt inne, men av modellene vil også være tilpasset teknisk utfordrende uteklatring. Her finner du et vidt spekter av modeller som passer alle behov og vanskelighetsgrader!

Barn

For små klatrere. Dette er mykere sko tilpasset barnets behov, der fokus på komfort er det viktigste. Modellene vil ofte ha en lukkemekanisme som gjør at de er enkle og raske å ta av og på, samtidig som slitestyrke er i fokus.

Din handlekurv

Ingen varer

Hos sportsnett.no får du gratis frakt
ved kjøp over 1000,-
(gjelder ikke ski, pulk, staver, sykkel eller buldremadrass)

Send oss en mail hvis du ikke
finner det du leter etter!