Hanskeguide

Varme hender og føtter er et must på tur! Blir du først kald på hendene er mye av turen ødelagt. Vi hjelper deg å finne riktig hanske til riktig aktivitet.

15. des. 2020
Tekst: Frida Eraker
Foto: Black Diamond

Hendene og føttene dine er plassert langt vekk fra hjertet og er utsatt for å bli kalde. Hendene dine trenger derfor ekstra beskyttelse mot vær og vind. Votter vil holde fingrene dine samlet og dermed gi deg ekstra varme, mens en hanske, der fingrene dine er splittet, vil gi deg god følsomhet.

Utover dette er det noen ulike hansketyper med egenskaper som passer ulike aktiviteter.

Hverdag

Allrounderen du kan bruke hver dag og til det aller meste. Varme og komfortable hansker som beskytter deg mot kulde på dine hverdagseventyr.

Alpinhansker

En alpinhanske gir deg god følsomhet, godt grep, ekstra varme over håndbaken, samt slitestyrken til å takle for eksempel stålkanter. Alpinhansker skal beskytte hendene dine mot kulde, snø og vind, samt har ofte et lengre skaft du kan trekke over jakken slik at snøen ikke finner veien inn rundt håndleddene.

Linere

Lag-på-lag-prinsippet funker også optimalt når det kommer til hendene våre! En tynnere liner tett på huden transporterer ut fuktighet, samt at den i tillegg til varmen den skaper alene, også danner isolerende varm luft. En liner vil øke varmen betraktelig.

Skall og overtrekk

Et beskyttende ytterlag. Funker optimalt når det er ekstra kaldt, vått eller vindkastene herjer rundt deg. Et ytterskall vil også danne et ekstra isolerende luftlag.

Ekspedisjon

Ekspedisjonvotter er laget for å takle de tøffeste forhold. Vottene vil ha et langt skaft for optimal beskyttelse, kraftig konstruksjon som gir deg en heftig slitestyrke, samt de beste varmeforholdene.

Her skal du føle deg både varm og trygg uansett hvor du befinner deg.

Klatring

Klatrehansker gir deg sikker og følsom tauhåndtering med godt grep. Hanskene vil ha borrelåslukking for at de ikke skal skli, og har forsterkninger over knokene og i håndflatene.

Junior

Hold små fingre varme i all salgs vær og vind.

Impregnering

Husk alltid vedlikehold for at hanskene og vottene dine skal beskytte deg over tid.

Din handlekurv

Ingen varer

Hos sportsnett.no får du gratis frakt
ved kjøp over 1000,-
(gjelder ikke ski, pulk, staver, sykkel eller buldremadrass)

Send oss en mail hvis du ikke
finner det du leter etter!