Guide til GORE-TEX

De aller fleste har hørt om GORE-TEX, men vet du egentlig hva GORE-TEX er og hvilken type du bør velge? Vi har satt sammen en liten guide for å gjøre det litt enklere for deg å velge riktig produkt til deg og ditt bruk.

06. okt. 2020
Tekst: Sportsnett
Foto: GORE-TEX, Arc'teryc, Rab, Mammut

Hva er egentlig GORE-TEX?

GORE-TEX er et tynt membran som inneholder mange fine egenskaper. Membrane inneholder er mange milliarder porer som huser de vanntette egenskapene. Hver pore i GORE-TEX-membrane er mer enn 700 ganger større enn vanndamp molekylet og 20 000 ganger mindre enn en vanndråpe. Denne størrelsen gjør det mulig for porene å slippe fuktighet ut, samtidig som det gjør at produktet kan puste.

Når dette kombineres med riktig materiell og isolasjon, bidrar produkter med GORE-TEX til å holde deg tørr, og komfortabel, uansett aktivitet.

Under ser du en oversikt over hvilke GORE-TEX produkt du bør velge utifra ditt behov og aktivitet.

Gore-Tex Original

Gore-Tex Active

Klær laget med GORE-TEX 3-lags materialer er både vanntett og vindtett, men også ekstra slitesterke uten at klærne føles for stive. Produktene er designet for aktiviteter med høy intensitet som krever ekstra beskyttelse og god pusteevne.

GORE-TEX C-KNIT

GORE-TEX C-KNIT membrane gjør produktene mykere, lettere og viktigst av alt – like holdbare som andre 3-lags GORE-TEX-stoffer. Det betyr at jakker og bukser er lette, komfortable, men også vindtette, vanntette og pustende – år etter år. Produkter med dette membran passer perfekt til turgåere og frikjørere som må holde seg tørr, men som også som vi ha minimal vekt.

Gore-Tex Paclite

Solskinn blir til regn. En kald vind tar seg opp. Enten du pendler til jobb, eller er bare halvveis på fjellturen, så har du en lett, pakkbar jakke som gjør at du er forbedret for alt. Designet for å gi komfort og pålitelig beskyttelse, er disse plaggene vindtett, vanntett og pustende. Pakkes lett ned i lommen eller en liten ryggsekk. Dette er skallet du vil ha med deg som nødskall på tur.

GORE-TEX Pro

GORE-TEX Most Breathable

Jo hardere du jobber, jo mer svetter du. Fra travle kjøpesenter til klatring i et overheng - du må være komfortabel. Med GORE-TEX Pro Breathable får du vanntette sko og klær som puster godt, men også lar fuktigheten unnslippe. Passer perfekt til aktiviteter du trenger beskyttelse, men også at fuktigheten transporteres bort. GORE-TEX Most Breathable passer perfekt til lettere fjellturer, klatring, tinderangling og lignende.

GORE-TEX Most Rugged

Grov stein, harde isvegger, midje-dypt pudder. GORE-TEX Pro Most Rugged er den mest slitesterke membranen som tåler enhver situasjon. Den består av robuste jakker og bukser laget med teknologier du kan stole på når det blir tøft. Passer perfekt til krevende aktiviteter med krevende værforhold.

GORE-TEX Infinium

GORE-TEX Infinium

GORE-TEX Infinium produktsortiment bygger på den samme kvaliteten og ytelsen til det originale GORE-TEX sortimentet, men er videreutviklet til et nytt nivå. Når vanntetthet ikke er hovedprioritet har man kunne utnytte andre teknologier for å gi deg mer allsidige aspekter av komfort og beskyttelse.

Uansett hva som er din favorittaktivitet, har den nye GORE-TEX Infinium markedets beste løsninger. Produkter med denne membranen passer godt til høyintensitetsaktiviteter når det er fint vær.

Din handlekurv

Ingen varer

Hos sportsnett.no får du gratis frakt
ved kjøp over 1000,-
(gjelder ikke ski, pulk, staver, sykkel eller buldremadrass)

Send oss en mail hvis du ikke
finner det du leter etter!